„Nu există o criză umanitară în Gaza“, afirmă ambasadoarea israeliană la Londra. Schimbul tensionat de replici dintre diplomată și reporter | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul Israelului în Marea Britanie a sugerat că nu există o criză umanitară în Gaza, într-un interviu acordat Sky News.

Întrebată de jurnalista Sky News Kay Burley ce părere are despre criza umanitară din Fâșia Gaza, Tzipi Hotovely a spus: „Nu există o criză umanitară.“

„Israelul se ocupă de siguranța israelienilor, Hamas se ocupă de siguranța palestinienilor. Acesta este momentul în care Hamas trebuie să plătească prețul“.

Ambasadoarea a susținut că Hamas își împiedică acum propriul popor să evacueze și că palestinienilor li s-a dat șansa de a pleca de către Israel.

„Oamenilor [din Israel] nu li s-a dat posibilitatea de a fi în siguranță... au fost măcelăriți în paturile lor“, a spus ea.

Hotovely a spus că familiile au fost „distruse“, afirmând: „[Hamas] a executat copii în fața părinților lor, a tras asupra bebelușilor și i-a decapitat, a rănit femei însărcinate, a violat femei tinere“.

„Aceste atrocități sunt de genul celor pe care niciun lider occidental nu le poate suporta și spune «putem să continuăm».“

Jurnalista Sky News a presat-o pe ambasadoare cu privire la imaginile din această dimineață care arată persoane disperate evacuate din Gaza, unde apa, alimentele și combustibilul sunt puține sau s-au terminat.

Hotovely a răspuns: „Pot să vă întreb ceva - sunteți mamă? Ce ați crede dacă copiii dumneavoastră ar fi fost executați în fața ochilor dumneavoastră?

V-ați aștepta ca guvernul dumneavoastră să se gândească la acei naziști care au comis acele crime și apoi să spună «în primul rând trebuie să protejăm inamicul, iar apoi trebuie să vă protejăm copiii»?“.

„Ceea ce se întâmplă este că în Gaza există un război pe care Hamas l-a început prin comiterea unui masacru oribil“, a spus ea.

„Când America a început această luptă împotriva ISIS împreună cu forțele coaliției, peste 100.000 de civili au fost prinși în focul încrucișat. Israelul încearcă să împiedice acest lucru“.

Ea a spus că Israelul este „mai bun decât orice altă armată din lume“ și că a alertat civilii în avans.

Jurnalista Sky News a răspuns: „Vă întreb despre civilii nevinovați care își pierd viața în acest moment, iar acum spuneți că nu este o criză umanitară - cum puteți spune asta?“.

Ambasadoarea Hotovely a răspuns: „Criza umanitară în acest moment este în Israel“.

Apoi, jurnalista a întrebat: „Ce s-a întâmplat? Vreți să spuneți că sunt sub-oameni?“

"Nu, de fapt, ei i-au făcut pe evrei subumani, i-au tratat ca subumani“, a spus ambasadoarea Hotovely.

„Atunci când iei copii, îi tai, îi legi și îi arzi, îi tratezi mai puțin ca pe oameni. Doar naziștii i-au tratat pe evrei în acest fel“, a conchis diplomata.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite