Noul Drum al Mătăsii ce leagă China de Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

China a lansat primele trenuri de marfă directe către Londra. Distanţa de aproape 13.000 km urmează să fie parcursă în 18 zile. Primul tren a plecat pe 1 ianuarie din Yiwu, din estul Chinei. Acesta este al cincilea oraş european care urmează să fie conectat cu China.

Acum trei ani China a declanşat o ofensiva comercială, începand să realizeze linii feroviare directe către mai multe ţări europene, ca parte a unui plan gândit să reinvie vechiul Drum al Mătăsii.

Primul tren a plecat pe 1 ianuarie din Yiwu, din estul Chinei şi va străbate peste 12.000 km prin mai multe ţări - Kazahstan, Rusia, Belarus, Polonia, Germania, Belgia şi Franţa, Marea Britanie - primul transport conţinând obiecte de uz casnic.

Pe drum, containerele sunt transferate de mai multe ori din cauza ecartament feroviar diferit între China, ţările din fostul bloc sovietic, şi Europa de Vest. În ciuda acestor dificultăţi tehnice, ideea este de a arăta că transportul feroviar este foarte avantajos: de patru ori mai repede decât nava şi 80% mai ieftin decât pe calea aerului.

Trenurile conectează deja şaisprezece oraşe din China şi aproape la fel de multe oraşe din Europa de la nord la sud, de la Madrid la Rotterdam. 

O reţea de drumuri, porturi, conducte, care deservesc continentul eurasiatic, şi de asemenea, peninsula Asia de Sud-Est, şi în cele din urmă, cine ştie, Africa ... Aceasta este noua ambiţia chineză, cu alură imperială: o reţea de infrastructură capabilă să innunde lumea  cu produse chinezeşti.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite