Noua Zeelandă se laudă cu o pasăre rară: un pui de kiwi alb

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pui de kiwi alb, ce a eclozat într-o rezervaţie din Noua Zeelandă, se va bucura de o viaţă protejată, cel puţin pentru un timp. Graţie rarităţii, puiul a fost numit Manukura, adică "Cel ales" în limba maori.

Puiul, denumit Manukura sau "Cel ales" în limba maori, a eclozat pe 1 mai, în Pukaha Mount Bruce National Wildlife Center şi cântărea 250 de grame, a declarat managerul Departamentului de Conservare, Chris Lester, potrivit Yahoo News.

Manukura va fi crescut în rezervaţie cel puţin până va împlini un an. Apoi, fie va rămâne în continuare acolo, fie va fi eliberat în mediul natural.

Lester a spus că păsările kiwi sunt văzute în sălbăticie foarte rar, o dată la 3-4 ani, iar ultima din captivitate a fost eliberată în 1915. Micuţele păsări sunt de obicei maro.

Păsările kiwi trăiesc doar în Noua Zeelandă şi sunt ameninţate cu dispariţia, din cauza prădătorilor.

Bătrânii din tribul Maori îl văd pe puiul alb de kiwi ca pe un "tohu", adică un semn pentru noi începuturi, şi "taonga" - comoară.

"Fiecare lucru extraordinar ne reaminteşte că viaţa este ceva special. Sărbătorim apariţia tuturor celor 14 kiwi, însă Manukura este un cadou foarte special", a declarat un membru al grupului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite