Nordul Iranului, lovit de cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimii 50 de ani

0
0
Tinerii iranieni se joacă în zăpadă FOTO AFP
Tinerii iranieni se joacă în zăpadă FOTO AFP

O furtună de zăpadă fără precedent în ultimii 50 de ani a lovit provinciile din nordul Iranului de-a lungul Mării Caspice, provocând întreruperi de electricitate şi declanşând operaţiuni de salvare, a informat luni mass-media iraniană, informează Agerpres.

„În vestul provinciei Mazandaran, viscolul a adus doi metri de zăpadă de vineri“, a declarat un oficial local, citat de agenţia de ştiri Isna.

Circa 500.000 de locuitori sunt privaţi de sâmbătă de energie electrică în nordul ţării, potrivit presei, în timp ce drumurile care făceau legătura cu majoritatea satelor din zonă sunt impracticabile din cauza căderilor masive de zăpadă.

În majoritatea provinciilor din nordul ţării şcolile sunt închise de trei zile.

De asemenea, aproape 11.000 de şoferi au fost salvaţi de echipe ale Semilunii Roşii iraniene în 18 provincii din ţară afectate de viscol şi 3.800 de persoane au fost cazate în centre de urgenţă.

În regiunile sinistrate au fost trimise alimente şi apă potabilă.

Totodată, autorităţile au cerut populaţiei să folosească cu moderaţie gazul pentru a evita întreruperile în regiunile sinistrate. 

Zăpada a afectat şi capitala Teheran, provocând blocaje în trafic în unele cartiere din nordul oraşului unde mai multe şcoli primare au fost închise luni. În noaptea de sâmbătă spre duminică s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din această iarnă în capitală, — 7 grade Celsius.

Conform serviciilor meteorologice, noi furtuni de zăpadă sunt aşteptate luni seara în sud-vestul ţării care ar urma să afecteze cel puţin 12 provincii iraniene.

Teheran acoperit de zăpadă FOTO Mediafax/AFP

image
image
În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri