„Zăpada mieilor” în toată Europa: 25 de morţi în Polonia, şcoli închise în Italia, 700 de camioane blocate în Ungaria

0
0
Zăpada a dat peste cap transporturile rutiere şi feroviare din Europa
Zăpada a dat peste cap transporturile rutiere şi feroviare din Europa

Temperaturile scăzute şi căderile semnificative de zăpadă au dat peste cap transporturile din Europa. 25 de persoane au murit în Polonia din cauza frigului. În Italia, ninsorile şi poleiul au făcut impracticabile autostrăzile din nord-est, iar în Uganria peste 700 de camioane, inclusiv unele româneşti, sunt blocate de viscol.

Italia

Ninsorile au dus la închiderea autostrăzilor din nord-estul Italiei şi au afectat circulaţia feroviară. Autorităţile au decis să închidă mai multe şcoli. Vremea nu se va îmbunătăţi marţi, în timp ce vântul suflă cu viteze de până la 120 de kilometri pe oră.

Trenurile au fost oprite luni, între Veneţia şi Trieste, din cauza liniilor electrice care au cedat din cauza frigului, aşa încât, marţi, doar trenurile cu locomotive diesel au putut să circule între Veneţia şi Monfalcone. Autostrăzile din regiunea oraşului Trieste au fost afectate de polei, iar şcolile vor fi cel mai probabil închise şi marţi.

Polonia

Temperaturile scăzute au provocat moartea a 25 de persoane în Polonia, de la începutul lunii martie, extrem de rece în acest an, care a ridicat bilanţul persoanelor decedate din cauza frigului de la începutul iernii la 175, a anunţat poliţia poloneză.

În ultimele zile, temperaturile au ajuns în nord-estul ţării până la minus 15 grade Celsius în timpul zilei, şi până la minus 24 de grade Celsius în timpul nopţii, provocând moartea a cinci persoane, începând cu 21 martie.

Ungaria

Peste 700 de camioane, majoritatea străine, sunt blocate în regiunea Zala din sud-vestul Ungariei din cauza restricţiilor de circulaţie impuse în urma condiţiilor meteo nefavorabile, a declarat marţi un purtător de cuvânt al departamentului pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă pentru MTI.

Szilard Bango a declarat că 600 de camioane aşteaptă în zonele de parcare din Lenti-Redics, în timp ce alte 100 sunt blocate în apropiere de Letenye, pe autostrada M7. Circulaţia camioanelor de peste 7,5 tone a fost interzisă pe autostrăzile M6 şi M7.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite