Nord-estul Argentinei, devastat de incendii „fără precedent” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Pagube grave asupra mediului şi mari pierderi economice au fost provocate de incendiile uriaşe ce devastează de câteva săptămâni sute de mii de hectare de culturi şi păşuni în provincia Corrientes, din nord-estul Argentinei, relatează AFP.

520.000 de hectare de păşuni şi culturi, sau aproximativ 6% din teritoriul provinciei  au fost afectate, estimeazp cel mai recent raport al Institutului Naţional de Tehnologie Agricolă (INTA). 

Incendiul se extinde în fiecare zi, distrugând mii de hectare, iar fumul degajat nu permite măsurători actualizate prin satelit, potrivit Agerpres. 

„Sunt distruse cam 20.000 de hectare pe zi, urma să ajungem astăzi la un total de 700.000 de hectare (afectate). Nu există precedent”, a declarat Nicolas Carlino, membru al Confederaţiei Cooperativelor Agricole şi de Creştere a Animalelor din Corrientes (Coninagro).

Serviciul naţional de gestionare a incendiilor a declarat miercuri că pompierii, cu sprijinul armatei şi forţelor aeriene, se luptau cu şase mega-incendii active.

Primele focare semnalate la mijlocul lunii decembrie s-au răspândit din cauza unei secete extreme apărute la jumătatea lunii noiembrie.



 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite