Noi dezvăluiri despre periculoasele teste dirijate de Kim Jong-un

0
0

Regimul nord-coreean ar fi ţinut secret un test ratat cu rachetă cu rază medie de acţiune de tip Hwasong-12, care ar fi provocat o explozie puternică şi pagube însemnate chiar în apropierea unui oraş.

Potrivit publicaţiei „The Diplomat“, care citează surse guvernamentale americane, acest test a avut loc în luna aprilie a anului trecut, racheta Hwasong-12 prăbuşindu-se nu departe de oraşul Tokchon. Afirmaţiile respectivelor surse americane sunt susţinute de imagini din satelit, care surprind pragubele produse.

Racheta ar fi fost lansată pe data de 28 aprilie 2017 de la Pukchang, însă, la puţin timp de la lansare, a căzut la Chongsin-dong, la periferia oraşului Tokchon, care numără aproximativ 240.000 de locuitori, provocând pagube însemnate unui complex de clădiri industriale sau agricole, adaugă publicaţia anterior citată. 

Se pare că motoarele rachetei au cedat după aproximativ un minut de la lansare, iar racheta nu a putut zbura la o înălţime mai mare de circa 70 de kilometri. 

În ultima perioadă au apărut mai multe informaţii referitoare la accidente produse în Coreea de Nord ca urmare a testelor comandate de liderul de la Phenian, Kim Jong-un, care nu pare să aibă nici cea mai mică intenţie de a pune capăt programului balistic şi nuclear nord-coreean în ciuda avertismentelor şi sancţiunilor internaţionale. 

De pildă, în luna octombrie, cel puţin 200 de muncitori nord-coreeni ar fi murit în urma prăbuşirii unui tunel din situl pentru teste nucleare Punggye-ri din zona muntelui Mantap.

De altfel, zona respectivă seamană mai degrabă cu una desprinsă din filme de groază. Mai mulţi dezertori nord-coreeni au relatat că, din cauza radiaţiilor, tot mai mulţi copii se nasc cu malformaţii, iar vegetaţia dispare pe zi ce trece.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri