Netanyahu, însărcinat cu formarea guvernului de către preşedintele israelian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Israelului l-a însărcinat pe Benjamin Netanyahu cu formarea unei coaliţii de guvernare, oferindu-i astfel un colac de salvare premierului aflat în funcţie, după ce a doua rundă de alegeri susţinute în Israel anul acesta, încheiată fără un câştigător clar, a pus în pericol viitorul carierei politice a lui Netanyahu.

Oferta lui Reuven Rivlin nu garantează că Netanyahu va fi viitorul premier al Israelului, acesta având la dispoziţie până la şase săptămâni pentru a obţine o majoritate în Knesset (parlamentul israelian), scrie theguardian.com.

Liderul Likud trebuie, acum, să obţină susţinerea a cel puţin 61 dintre cei 120 de parlamentari israelieni. Dacă va eşua, preşedintele statului ar putea da şansa formării unui guvern liderului opoziţiei, Benny Gantz.

Acest scenariu a fost foarte aproape de a deveni realitate după alegerile din luna mai, când Netanyahu nu a reuşit să-şi asigure majoritatea necesară guvernării. Liderul Likud a decis atunci să provoace reluarea alegerilor, dizovând Knessetul, pentru a-şi oferi sieşi o nouă şansă de obţinere a puterii.

Şansele unei a treia runde de alegeri în Israel cresc, dacă nu apar semne clare că o coaliţie majoritară va putea fi formată.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite