Moscova, "foarte preocupată" de sancţiunile UE împotriva Iranului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia s-a declarat, miercuri, 'foarte preocupatã' de noile sancţiuni decise luni de Uniunea Europeanã împotriva Iranului, care 'submineazã reluarea negocierilor' pe care ea vrea sã le organizeze, într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

'Suntem foarte preocupaţi de adoptarea de cãtre Uniunea Europeanã la 15 octombrie a unei noi serii de sancţiuni unilaterale contra Iranului', a declarat ministerul în acest comunicat, citat de AFP.

'Noi repetãm: nu considerãm sancţiunile unilaterale introduse de state sau grupuri de state ocolind Consiliul de Securitate al ONU instrumente legitime de politicã internaţionalã', adaugã ministerul rus.

Sancţiunile impuse de Uniunea Europeanã 'submineazã reluarea negocierilor cu Iranul, în care, dupã opinia noastrã, a fost înregistrat un progres', adaugã diplomaţia rusã, care calificã astfel de mãsuri ''inacceptabile'.

'Suntem din nou constrânşi sã vedem cã gesturile nesãbuite ale ţãrilor Uniunii Europene dau o loviturã sensibilã unitãţii grupului de şase negociatori internaţionali', declarã Moscova.

'Vom continua sã lucrãm cu fermitate pentru organizarea cât mai curând posibil a urmãtoarei runde în formatul 6 + Iran', conchide ministerul rus.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite