Ministrul Educaţiei din Madagascar, concediat după ce a comandat acadele de peste două milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Ministrul Educaţiei din Madagascar a fost demis după ce a dorit să comande bomboane pentru şcolari în valoare de peste două milioane de dolari. Ministrul s-a gândit că dulciurile îi vor ajuta pe copii să se împace mai bine cu gustul unei licori amare contra noului coronavirus.

După ce preşedintele ţării africane, Andry Rajoelina, a promovat un tonic pe bază de plante ca presupus remediu contra noului coronavirus,  ministrul educaţiei Rijasoa Andriamanana a propus ca fiecare elev să primească câte trei acadele care să-i ajute să suporte gustul amar al licorii.

Planul a fost respins de preşedinte, iar ministrul a fost concediat.

Remediul Covid-Organics promovat de preşedintele african a ajuns în mai multe ţări africane care cred în potenţialul său de a combate noul coronavirus.

Pe de altă parte, Academia Naţională de Ştiinţe Medicale a exprimat îndoieli cu privire la eficacitatea licorii pe bază de pelin dulce, avertizând că poate fi periculos pentru sănătate.

Preşedintele Rajoelina a respins criticile la adresa tonicului, apreciind că reflectă atitudinea vestică de superioritate faţă de Africa: „Dacă o ţară europeană ar fi descoperit acest remediu, ar mai fi existat atâta neîncredere? Eu zic că nu”, a declarat acesta pentru canalul francez France 24.

Madagascar a înregistrat 1.000 de cazuri de coronavirus, între care 7 decese. 

În oraşul estic Toamasina au avut loc încleştări între populaţie şi soldaţii trimişi să asigure măsurile de protecţie contra răspândirii virusului, după acuzaţii că un vânzător stradal a fost bătut de forţele de ordine.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite