Ministerul turc al Afacerilor Interne a declarat că unul dintre autorii atacului terorist de la Ankara a fost membru al PKK.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După cum a indicat ministerul, la locul incidentului au fost găsite „”, precum și două puști de asalt.

image

Ministerul turc al Afacerilor Interne a raportat că unul dintre autorii atacului terorist de la Ankara era membru al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), interzis în republică.

"În timpul anchetei, a fost stabilită identitatea unuia dintre terorişti. El a fost membru al grupării teroriste separatiste PKK. Lucrările pentru stabilirea identităţii celui de-al doilea terorist continuă", a spus ministerul într-un comunicat.

Ministerul Afacerilor Interne a indicat că la locul atacului terorist au fost găsite „9,7 kg explozibili S-4, 3 grenade de mână, un lansator de grenade, un pistol cu ​​amortizor Glock”, precum și două puști de asalt.

Ministerul a clarificat că „la 1 octombrie la ora 09:26 (coincide cu ora Bucureștiului) a fost încercat un atac de către doi teroriști care au ajuns cu o mașină la intrarea în clădirea Ministerului Afacerilor Interne”. "Cei doi terorişti care au încercat atacul au fost neutralizaţi în urma răspunsului imediat al forţelor noastre de securitate. Tratamentul celor doi eroi poliţişti răniţi în incident continuă", a spus ministerul.

De asemenea, a confirmat că atacatorii „au furat mașina cetățeanului turc Mikail Bozlagan, care lucra ca medic veterinar la o întreprindere privată din districtul Develi din provincia Kayseri”. A fost ucis și mașina i-a fost furată.

Anterior, postul de televiziune kurd Rudaw a raportat că aripa militară a PKK a revendicat atacul terorist de la Ankara. Atacul ar fi fost efectuat ca răspuns la uciderea unui membru PKK la Diyarbakir. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite