Mii de solicitanţi de azil au manifestat la Tel-Aviv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de solicitanţi de azil originari din Africa, intraţi clandestin în Israel prin Egipt, au manifestat paşnic sâmbătă seară la Tel-Aviv, a anunţat un purtător de cuvânt a poliţiei, relatează AFP.

Manifestanţii au denunţat plasarea a sute de solicitanţi de azil în centre de detenţie şi refuzul autorităţilor israeliene de a le acorda statutul de refugiat.

Ei au defilat scandând "Freedom" (libertate) şi au fluturat pancarte pe care scria "Suntem refugiaţi", iar unii dintre manifestanţi au aprins nişte lumânări.

Marşul manifestanţilor a început într-un cartier sărac în care locuiesc mai mulţi imigranţi, în sudul oraşului Tel-Aviv, apoi a continuat în Piaţa Yitzhak Rabin, în faţa clădirii primăriei.

De asemenea, la manifestaţie au participat militanţi israelieni pentru drepturile omului.

Potrivit unei legi votate pe 10 decembrie, imigranţii clandestini pot fi plasaţi timp de un an într-un centru de detenţie, în cadrul unei proceduri pentru care nu este nevoie de proces. Un proiect legislativ anterior permitea reţinerea lor timp de trei ani, însă a fost invalidat de Curtea Supremă a Israelului, în septembrie.

În 2012, autorităţile israeliene au estimat la 60.000 numărul de africani, intraţi clandestin pe teritoriul ţării şi au lansat o campanie care a dus la expulzarea a 3.920 dintre ei.

 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite