Mezina familiei Erdogan se căsătoreşte. La Istanbul au fost luate măsuri sporite de securitate VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mezina familiei Erdogan, Sümeyye, se căsătoreşte sâmbătă, la Istanbul, cu Selçuk Bayraktar, responsabil al unei companii care fabrică drone, la ceremonie fiind aşteptate, potrivit presei turce, aproximativ 6.000 de persoane.

Evenimentul are loc în condiţii de maximă securitate. Mai multe străzi au fost închise circulaţiei publice şi au fost instalate bariere suplimentare în jurul sălii în care are loc nunta, sală situată în partea europeană a oraşului, notează „Le Figaro“.

Presa turcă a surprins câteva imagini cu mireasa, care avea părul acoperit cu vălul islamic. 

La ceremonie au fost invitaţi politicieni de renume din Turcia, dar şi din alte ţări, printre care Pakistan şi Qatar.

Va fi prezent inclusiv premierul turc demisionar Ahmet Davutoglu, care va fi chiar martor pentru fiica preşedintelui, în timp ce şeful Statului major al forţelor armate turce, generalul Hulusi Akar, va fi martor pentru mire.

Prezenţa lui Davutoglu, care şi-a anunţat plecarea din fruntea Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP), aflat la putere, şi automat din fruntea executivului turc, are rolul de risipi zvonurile privind un conflict cu preşedintele Turciei, notează AFP. 

Sümeyye Erdogan are o diplomă obţinută la London School of Economics şi a lucrat în calitate de consilier pe probleme de politică externă pentru AKP pe vremea când Recep Erdogan era premier. Ea a renunţat însă să lucreze pentru partid când tatăl său a devenit preşedintele Turciei, în 2014. Acum, Sümeyye Erdogan ocupă funcţia de vicepreşedinte al unui grup pro-islamic de apărare a drepturilor femeilor - Asociaţia pentru femei şi democraţie. 

Selçuk Bayraktar, care a studiat la Universitatea Tehnică din Istanbul, are un doctorat obţinut la Georgia Institute of Technology din SUA şi este responsabil pe probleme de tehnologie în cadrul firmei Baykar Makina, care este deţinută de familia sa şi care se ocupă de fabricarea dronelor, participând, totodată, la dezvoltarea a numeroase sisteme de apărare pentru industria naţională turcă de apărare.

Preşedintele Erdogan şi soţia sa Emine au doi băieţi - Burak, în vârstă de 37 de ani, care este rar văzut în public, şi Bilal, în vârstă de 36 de ani - şi două fete - Esra, în vârstă de 35 de ani, şi Sümeyye, în vârstă de 30 de ani.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite