Mexic: Autorităţile anchetează presupuse legături între cartelurile de droguri şi antreprenori din industria minieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile mexicane au o demarat o anchetă cu privire la presupuse legături între cartelurile de droguri şi anumiţi antreprenori din industria minieră din statul Coahuila, în nordul Mexicului, a anunţat miercuri ministrul de Interne, potrivit AFP.

Fostul guvernator din Coahuila, Humberto Moreira, al cărui fiu a fost asasinat la începutul lui octombrie - crimă atribuită cartelului Los Zetas - a acuzat, săptămâna trecută, anumiţi antreprenori că au cumpărat cărbuni de la membri ai reţelelor de crimă organizată pentru a-i vinde Companiei federale de electricitate, o întreprindere de stat.

Ministrul de Interne, Alejandro Poiré, a declarat miercuri, în timpul unei conferinţe de presă, că a fost demarată o anchetă în acest sens.

"Sunt anchete desfăşurate împreună cu guvernul federal şi de către autorităţile locale implicate în această chestiune pentru a se verifica dacă aceste ipoteze se verifică sau nu", a anunţat acesta.

Poiré a anunţat, de asemenea, că ancheta se va desfăşura în decursul a mai multe luni, până ce autorităţile vor examina situaţia minelor din Coahuila, a căror rezervă de cărbune reprezintă 95% din rezerva totală a Mexicului.

Cotidianul "Reforma" a publicat miercuri o informaţie potrivit căreia Ministerul public anchetează trei întreprinderi care ar fi putut cumpăra cărbuni de la cartelul Los Zetas pentru a-l vinde la preţuri inferioare celor de pe piaţă, o activitate rentabilă şi o modalitate de a spăla banii proveniţi din traficul de droguri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite