MeToo în Japonia. Un primar a demisionat după ce împotriva sa au fost formulate 99 de acuzaţii de hărţuire sexuală

0
Publicat:

Primarul unui mic oraş din centrul Japoniei şi-a prezentat joi demisia, după ce o anchetă independentă a identificat 99 de presupuse cazuri de hărţuire sexuală din partea sa, un caz care a stârnit indignare pe reţelele sociale japoneze, informează AFP, citată de Agerpres.

Japonezi. FOTO Shutterrstock
Japonezi. FOTO Shutterrstock

În vârstă de 74 de ani, Hideo Kojima, primarul oraşului Ginan, aflat în prefectura Gifu, a negat unele dintre aceste acuzaţii, care includ atingeri, remarci şi solicitări cu conotaţie sexuală din partea sa faţă de angajatele primăriei.

Primarul avea de asemenea obiceiul de a-şi bate colaboratoarele pe cap, un gest de „gratitudine" faţă de ele, după cum a încercat primarul să se justifice în timpul unei conferinţe de presă săptămâna aceasta.

„Dacă spuneţi că a bate pe cineva pe cap este doar o formă de comunicare, atunci faceţi-o cu bărbaţi în vârstă", a reacţionat un utilizator pe X (fostul Twitter).

Ancheta independentă care îl vizează a fost lansată după dezvăluiri apărute în săptămânalul Shukan Bunshun.

Totuși, nicio anchetă judiciară nu a fost oficial deschisă împotriva lui Kojima până în acest moment.

În Japonia, multe victime ale abuzurilor sau hărțuirii sexuale ezită să vorbească, de teamă să nu creeze jenă, să atragă ruşinea şi să nu fie luate în serios şi susţinute.

Mişcarea mondială #MeToo a debutat lent în această țară, însă în ultimii ani, mai multe cazuri de violenţă sexuală din industria japoneză de divertisment sau din armată au fost mediatizate puternic, încurajând mai multe victime să vorbească.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite