Mesajul liderului Al-Qaeda pentru susţinătorii organizaţiei: Răpiţi câţi mai mulţi occidentali, mai ales americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În a doua parte a unui interviu realizat cu liderul grupării teroriste Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, acesta i-a îndemnat pe adepţii şi susţinătorii ideilor sale să încerce să captureze oameni din Occident, dacă au ocazia, pentru a putea negocia pentru eliberarea prizonierilor din rândul grupării teroriste, potrivit CNN.

Întrebat de la începutul acestui video care ar fi mesajul principal pe care l-ar transmite celor care sunt de acord cu principiile sale, al-Zawahiri a menţionat că le-ar spune „musulmanilor şi mujahedinilor să-şi îndeplinească datoria” faţă de semenii lor, aflaţi acum în prizonierat.

„Îi pot sfătui să răpească occidentali, în speciali americani, cât de mulţi pot, pentru a putea a putea să-i dăm în schimbul prizonierilor noştri, a afirmat liderul terorist în video-ul publicat pe site-ul islamist radical Hanein.

Totodată, al-Zawahiri îşi exprimă solidaritatea cu Frăţia Musulmană din Egipt care încearcă să se lupte cu noua putere, formaţiunea islamistă fiind considerată în acest moment drept „grupare teroristă” de regimul de la Cairo.

Cei de la CNN consideră că până în acest moment nu poate fi confirmată cu exactitate autenticitatea înregistrării, cu toate că vocea pare să fie a lui Zawahiri şi asemănătoare cu cea din filmarea publicată săptămâna trecută.

Jurnaliştii americani au aflat de noul video prin intermediul SITE Intelligence Group, serviciu de monitorizare a site-urilor care au legături cu grupările teroriste de pe mapamond.

În prima parte a interviului, liderul grupării teroriste a susţinut că Al-Qaeda a început să-şi extindă celulele şi este întărită la aproape 13 ani de când Statele Unite au început „războiul împotriva terorii”. 

[<a href="//storify.com/Alinavasile123/mesajele-liderului-al-qaeda" target="_blank">View the story "Mesajele liderului al-Qaeda" on Storify</a>]

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite