Al-Zawahiri recunoaşte afilierea la Al-Qaeda a unei organizaţii teroriste din Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, a transmis vineri directive către grupurile din jurul organizaţiei sale printr-o înregistrare difuzată de televiziunea Al-Jazeera.

Zawahiri dă ordine mai multor organizate afiliate Al-Qaeda, printre care şi Frontul Al-Nostra, grupare ce acţionează în Siria şi care devine oficial ramură a organizaţiei teroriste.

„Statul Islamic din Irak şi Siria va înceta (SIIR)”, a explicat Zawahiri, în timp ce Statul Islamic în Irak rămâne operaţional”. Anunţul a fost făcut pentru a pune capăt disensiunilor celor două grupări afiliate Al-Qaeda din Irak şi Siria.

Liderul Al-Qaeda din Irak, Abu Bakr al-Baghdadi, „a făcut o mare greşeală prin realizarea SIIR fără să ne ceară permisiunea sau să ne informeze, iar lierul Frontului Al-Nostra din Siria, Abu Mohammed al-Joulini a făcut o greşeală prin respingerea SIIR, fără a ne cere permisiunea sau să ne informeze”, a declarat Zawahiri.

Şeful Al-Qaeda a adăugat că sfera de influenţă a Statului Islamic din Irak va fi limitată la Irak, în timp ce Frontul-Al-Nosra din Siria va fi „o ramură independentă de Al-Qaeda care va raporta comandamentului general”. De asemenea, Zawahiri le-a cerut celor două grupări să se ajute reciproc.

Militanţii din opoziţie sunt nemulţumiţi pe SIIR că au comis abuzuri împotriva civililor, dar şi rebelilor, numeroase răpiri fiind realizate şi executând persoanele în zonele publice.

Zawahiri a atras atenţia asupra încheierii crimelor realizate împotriva musulmanilor

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite