Mai mulţi suspecţi ai grupării teroriste Al-Qaeda au fost ucişi în Yemen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O dronă a ucis cel puţin 14 persoane în Yemen, inclusiv 12 presupuşi militanţi Al-Qaeda, după cum au declarat pentru CNN trei oficiali ai Ministerului Apărării din Yemen.

Drona a lovit un camion, în districtul Hazemiyah din provincia al-Baitha, spun oficialii. Militanţii se îndreptau către provincia Shabwa, un focar Al-Qaeda, iar trei dintre victime erau membrii de rang înalt ai grupării, conform aceleaşi surse.

„Militanţii se aflau într-o misiune coordonată pe care o ţineam sub supraveghere de foarte multă vreme“, a declarat, pentru CNN, un înalt oficial al Ministerului Apărării, care a invocat protecţia anonimatului. 

Reprezentanţii Ministerului Apărării au declarat că a fost un atac aerian de succes. Această lovitură a venit ca urmare a apariţiei recente a unei filmări în care era prezentată o mare adunare a membrilor al-Qadia în Yemen.

Totodată, trei civili au fost ucişi, iar alţi patru au primit îngrijiri medicale, mai scrie CNN.  „Din nefericire civili se aflau acolo la momentul nepotrivit“, a declarat unul dintre oficiali. 

 „Vechiculul nostru se afla la 15 metri de locul incidentului. La câteva minute după primul atac, a avut loc un al doilea care i-a omorât pe trei dintre prietenii mei“, a declarat Salem al-Kashm, un martor ocular al atacului aerian.

„Drona a continuat să se învârtă în cercuri pentru a se asigura că niciunul dintre militanţi nu a scăpat cu viaţă“, a mai adăugat acesta.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Al-Qaeda se regrupează şi ameninţă Statele Unite, informează serviciile de informaţii occidentale Gruparea teroristă Al-Qaeda se regrupează şi ameninţă din nou Statele Unite cu atacuri, informează serviciile de informaţii occidentale după ce acestea au aflat de o reuniune a organizaţiei desfăşurată în Yemen, informează CNN

Parlamentul yemenit a interzis atacurile dronelor americane pe teritoriul naţional Parlamentul yemenit a votat duminică seara o lege care interzice atacurile dronelor după un raid controversat care a făcut victime civile joi, informează agenţia oficială Saba, citată de Agerpres.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite