Martorii descriu carnagiul din Beirut: „Era sânge pe șosele”. Compania din Budapesta neagă legătura cu explozia pagerelor

0
0
Publicat:

BAC Consulting, o companie cu sediul în Budapesta, a respins acuzațiile conform cărora ar fi fabricat pagerele implicate în explozia recentă din Liban. Explozia a 5.000 de pagere, care a rănit 2.800 de persoane și a ucis cel puțin 12 în Liban și Siria, ar fi fost orchestrată de Mossad și armata israeliană, potrivit surselor de securitate.

12 oameni au murit după ce pagerele folosite de membrii Hezbollah au explodat FOTO: arabnews
12 oameni au murit după ce pagerele folosite de membrii Hezbollah au explodat FOTO: arabnews

Compania din Budapesta, BAC Consulting, a respins acuzațiile că ar fi fabricat pagerele explozive din Liban. Acuzațiile au fost lansate de firma taiwaneză Gold Apollo, care susține că BAC a produs dispozitivele folosind marca lor pentru modelul AR-924, după ce a primit autorizarea. Numărul victimelor a ajuns la 12 marți, relatează Sky News.

Imaginile cu pagerele distruse par să indice că modelul AR-924, fabricat de firma taiwaneză Gold Apollo, a fost implicat în explozii, conform analizei Reuters. Totuși, Cristiana Barsony-Arcidiacono, directorul executiv al BAC Consulting din Budapesta, a declarat pentru NBC News: „Nu facem pagere. Suntem doar intermediarul. Cred că s-a înțeles greșit.

Anterior, Gold Apollo a declarat: „Autorizăm BAC să folosească marca noastră comercială pentru vânzările de produse în regiunile desemnate, dar proiectarea și fabricarea produselor sunt exclusiv responsabilitatea BAC.”

„Sânge pe șosele”

Martorii oculari au relatat pentru CNN scene devastatoare în capitala libaneză, Beirut, după exploziile fatale ale pagerelor de marți. Un martor a descris cum a ajuns într-o suburbie din sudul Beirutului după ce a citit online despre explozii. El a povestit despre numărul mare de răniți și despre atmosfera haotică din oraș.

Am ieșit pe străzi și am găsit suburbia ca și cum ar fi fost un oraș zombie”, a spus el.

Oameni răniți zăceau împrăștiați pe șosea, a spus el, adăugând că unii dintre prietenii săi se aflau printre răniți.

Un alt martor, care a solicitat anonimat din motive de siguranță, a povestit că se îndrepta cu mașina spre locul de muncă atunci când a întâlnit ambulanțe ale Crucii Roșii și a văzut oameni răniți întinși pe străzi.

Am fost surprinși că erau mulți oameni... era sânge pe drumuri și oamenii erau transportați cu ambulanțele la spital. Dar nu știam ce se întâmplă”, a spus el.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite