Martin Schulz l-a vizitat pe Lula în închisoare pentru a-i sprijini candidatura la preşedinţia Braziliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte brazilian Lula, care ispăşeşte în prezent o pedeapsă de 12 ani şi o lună de detenţie pentru corupţie şi spălare de bani, a fost vizitat la închisoare de fostul preşedinte al Parlamentului European (PE) Martin Schulz.

Social-democratul german Martin Schulz l-a vizitat joi la închisoare pe liderul socialist brazilian Lula, aflat în căutarea unui nou mandat la preşedinţia Braziliei.

Nu pot judeca ceea ce fac procurorii şi magistraţii din această ţară, dar mulţi oameni din lume, în particular ONU, pun întrebări la care Guvernul (local, n. red.) trebuie să răspundă“, şi-a justificat vizita Schulz în faţa închisorii federale din Curitiba, în sudul Braziliei.

El a evocat totodată prietenia sa cu Lula.

„Nicio putere din lume nu mă poate împiedica să-i spun unui om pe care îl cunosc de mulţi ani şi în care am încredere: «Te cred». Asta i-am spus“, a adăugat fostul şef al PE, citat de AFP.

Imagine indisponibilă

Lula, în imagine, a fost preşedinte al Braziliei în perioada 2003-2011

El şi-a exprimat totodată susţinerea pentru candidatura lui Lula la un nou mandat de preşedinte al Braziliei.

„Mă aflu aici pentru a-l susţine pe preşedinte, pentru a-mi explica solidaritatea cu el, cea a social-democraţilor germani şi a socialiştilor europeni“, a spus Martin Schulz.

Candidatura lui Lula a fost depusă la 15 august de Partidul Muncitorilor, iar sondajele preelectorale îl dau mare favorit, notează AFP.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite