Marina americană a interceptat un vas iranian care transporta arme pentru rebelii din Yemen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Marina americană a anunţat că a interceptat în Marea Arabiei o navă cu un transport de arme care, potrivit acesteia, era destinat rebelilor houthi din Yemen.

Nava de patrulare USS Sirocco a confiscat un transport de arme ascuns la bordul unui vas de mici dimensiuni, fără pavilion, la 28 martie, relatează agenţia France-Presse, citată de Agerpres.

Acest transport era compus din 1.500 de puşti de asalt AK-47, 200 de lansatoare de rachete şi 21 de mitraliere de calibru 50, potrivit unui comunicat difuzat luni seara de Marina americană care spune că a confiscat doar armele, lăsând barca şi echipajul să plece.

Acesta este cel mai recent episod dintr-o serie de livrări de arme către rebelii din Yemen, care ar proveni din Iran, conform estimărilor SUA, notează AFP.

Forţele guvernamentale yemenite, susţinute de o coaliţie de ţări arabe conduse de Arabia Saudită, se confruntă de peste un an cu şiiţii houthi, sprijiniţi de Iran.

Negocierile interyemenite de pace destinate să pună capăt conflictului din Yemen, soldat cu peste 6.300 de morţi, urmează să se reia la 18 aprilie în Kuweit, după o încetare a focului preconizată pentru 10 aprilie, potrivit ONU.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite