Mai multe rachete au fost interceptate deasupra Ierusalimului

0
Publicat:

Mai multe rachete au fost interceptate vineri deasupra Ierusalimului, la scurt timp după declanşarea sirenelor de alarmă, au constatat jurnalişti ai agenţiei France Presse.

 Represaliile israeliene s-au soldat cu aproape 18.800 de morţi. FOTO Profimedia (Arhivă)
Represaliile israeliene s-au soldat cu aproape 18.800 de morţi. FOTO Profimedia (Arhivă)

Aripa armată a Hamas a indicat într-un comunicat că a lansat rachete către Ierusalim „în răspuns la masacrele sioniştilor asupra civililor".

Jurnalişti ai AFP au văzut cel puţin două rachete interceptate de sistemul de apărare antiaeriană israelian şi au auzit trei deflagraţii, scrie Agerpres.

Potrivit armatei israeliene, şase rachete au fost trase asupra Ierusalimului, trei fiind interceptate.

  Armata a menţionat că a fost prima dată din 30 octombrie când a fost declanşată alarma în oraş. Serviciile de salvare nu au raportat victime.

Tirurile au survenit în cea de-a 70-a zi a războiului dintre Hamas şi Israel din Fâşia Gaza, declanşat în urma atacului sângeros al unor comandouri ale mişcării islamiste asupra unor localităţi israeliene din 7 octombrie, în care au fost ucise 1.138 de persoane, majoritatea civili. Represaliile israeliene s-au soldat cu aproape 18.800 de morţi, între care numeroşi copii şi adolescenţi, în Fâşia Gaza, controlată de Hamas.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite