Măcel în Yemen. Atac al rebelilor houti, cu rachete balistice şi drone, asupra unei tabere militare. Cel puţin 83 de morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yamenul se confruntă cu războiul de peste cinci ani
Yamenul se confruntă cu războiul de peste cinci ani

83 de persoane au murit şi alte zeci sunt rănite în urma unui atac al grupării rebele houthi împotriva unei tabere militare de antrenament yemenite, aflată în oraşul Marib (Yemen), transmite Al Arabiya.

Surse Al Arabiya au precizat că miliţiile Houthi (susţinute de Iran), au lansat un atac dublu - cu rachete balistice şi drone asupra taberei - în timp ce au luat la ţintă şi o moschee din incintă, unde se aflau militari la rugăciune.

Între timp, informează sursa citată, armata yemenită, cu ajutorul coaliţiei arabe, a continuat să tragă asupra locaţiilor miliţiilor Huthi, situate în Nahham, la nord de capitala Sanaa.

Războiul din Yemen durează de peste 5 ani, de când rebelii huthi l-au îndepărtat de la putere pe preşedintele Abd-Rabbu Mansour Hadi, iar aceasta a dus la o intervenţie a unei coaliţii conduse de Arabia Saudită care încearcă să îl readucă pe fostul preşedinte la putere.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite