Luare de ostatici şi atac armat, la un hotel din Burkina Faso: cel puţin 20 de persoane au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacatori înarmaţi au pătruns într-un hotel frecventat de occidentali din capitala Burkinei Faso, Ouagadougou, ucigând mai multe persoane şi luând altele ostatice, relatează BBC.

UPDATE 06.30 Circa 30 de ostatici au fost eliberaţi, în urma operaţiunii ce a urmat atacului în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 20 de persoane.

Potrivit martorilor oculari, câteva persoane mascate şi înarmate au intrat în hotelul Splendid şi au luat ostatici, după ce mai multe maşini-capcană au fost detonate în apropierea clădirii.

Ministrul Comunicaţiilor din Burkina Faso, Remis Dandjinou, a anunţat pe contul său de Twitter că aproximativ 30 de ostatici au fost eliberaţi şi că operaţiunea militară este încă în desfăşurare.

El a anunţat că printre cei eliberaţi se află şi ministrul Lucrărilor Publice, Clement Sawadogo.

Cel puţin 20 de oameni au fost ucişi de terorişti şi alţi 33 de oameni se află în spital şi primesc îngrijiri medicale, potrivit ultimului bilanţ oficial.

În acest moment, nu se ştie dacă mai există şi alţi ostatici în interiorul hotelului.

UPDATE 05.00 Cel puţin 20 de persoane şi-au piedut viaţa şi 15 au fost rănite în urma atacului. Multe alte persoane sunt ţinute în continuare ostatice de islamişti înarmaţi. O operaţiune de eliberare a acestora este în desfăşurare.

Atac armat în Burkina Faso

Martori oculari au declarat că două maşini-capcană au explodat în faţa hotelului Splendin în jurul orei locale 19.30.

Trei sau patru bărbaţi mascaţi au pătruns apoi în hotelul frecventat preponderent de angajaţi ONU şi de cetăţeni occidentali.

Ministrul de externe al Burkinei Faso, Alpha Barry, a confirmat că incidentul s-a soldat cu morţi şi a spus că forţele de securitate vor demara un raid pentru a elibera ostaticii.

Potrivit unui grup care monitorizează reţelele jihadiste, atentatul ar fi fost revendecat de reţeaua al-Qaida din Magrebul Islamic. 

Martorii oculari spun că au auzit schimburi de focuri între atacatorii înarmaţi şi forţele de securitate, urmate de focuri sporadice de armă, din interiorul hotelului de patru stele situat lângă aeroportul internaţional al ţării.

Cel puţin o maşină a fost văzută arzând în afara clădirii.

Televiziunea locală Burkina 24 spune că forţele de ordine se pregătesc să intervină.

Un atac similar, soldat cu 20 de morţi, a avut loc în noiembrie într-un hotel din Mali.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite