Liderul religios al Arabiei Saudite: Bisericile creştine din regiune trebuie să dispară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul religios al Arabiei Saudite, şeicul Abdul Aziz ben Abdullah, a cerut din nou distrugerea tuturor bisericilor din Peninsula Arabică, susţinând că islamul este singura religie legitimă în regiune, conform agenţiei ruse, Interfax.

Marele Muftiu a argumentat poziţia sa fermă cu un citat al profetului Mohamed, potrivit căruia în Peninsula Arabică „nu ar trebui să existe două religii''.

Declaraţiile au fost făcute după ce un parlamentar kuweitian a prezentat un proiect de lege care interzice construirea de noi lăcaşuri de cult nemusulmane în Kuweit.

Nu este pentru prima dată când şeicul Abdul Aziz ben Abdullah face o asemenea declaraţie. În martie anul trecut, în cadrul unei întâlniri cu o delegaţie din Kuweit, Marele Muftiu, autoritatea religioasă supremă a regatului sunnit, declara acelaşi lucru — „că este necesar să se distrugă toate bisericile din regiune''.

Expertul rus în studii islamice, Roman Silantiev, a declarat pentru Interfax că această declaraţie a muftiului Arabiei Saudite, „care cheamă la acţiuni agresive faţă de creştini, demonstrează faptul că ideologia wahabismului este identică cu cea a teroriştilor, care acum distrug bisericile creştine împreună cu enoriaşii lor, din Pakistan până în Nigeria, şi îndeosebi acum în Siria''.

În Arabia Saudită există aproximativ 4 milioane de imigranţi creştini, menţionează agenţia de presă rusă Interfax. Creştinii din regat nu au voie să-şi practice religia decât acasă sau în locuri private, iar apostazia de la islam este pedepsită cu moartea.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite