Libanul se confruntă cu o pană gravă de curent. De ce a rămas o ţară întreagă pe întuneric VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Libanul s-a confruntat cu o criză de curent şi în anul 2020, în august.  FOTO: Getty Images
Libanul s-a confruntat cu o criză de curent şi în anul 2020, în august.  FOTO: Getty Images

Reţeaua de electricitate a Libanului a avut de suferit după ce principalele centrale ale ţării, două la număr, au rămas în pană de combustibil, informează Mediafax.

Cele două centrale principale din Liban, Al Zahrani şi Deir Ammar, şi-au oprit activitatea pentru că stocurile de motorină au fost epuizate, arată sursa citată. În urma incidentului, producţia de energie a scăzut sub 200 de megawaţi. O sursă oficială, citată de Reuters, a anunţat că situaţia va persista în zilele următoare. 

Mai multe întreprinderi din Liban şi-au încetat activitatea din cauza lipsei de combustibil cu care se confruntă ţara în ultima vreme, situaţie care face parte dintr-o criză amplă, vizată de corupţie şi calitatea slabă a guvernării. Tot lipsa combustibilului a dus la crearea unor cozi interminabile pentru alimentarea vehiculelor.

ONU estimează că aproximativ 80% din populaţia ţării este afectată de sărăcie, somajul fiind în creştere, iar moneda naţională în picaj. Moneda a scăzut la minime istorice din cauza hiperinflaţiei, motiv pentru care populaţia şi companiile s-au orientat către folosirea dolarului, dar şi a altor valute în tranzacţiile zilnice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite