Le Pen cere ca India să devină membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto> EPA-EFE / Candidatul la preşedinţia franceză Marine Le Pen
Foto> EPA-EFE / Candidatul la preşedinţia franceză Marine Le Pen

Candidatul la preşedinţie a spus că o astfel de reformă a Consiliului de Securitate al ONU „ar corespunde condiţiilor lumii multipolare moderne şi ar întări stabilitatea în lume”.

Candidatul francez la preşedinţie Marine Le Pen a pledat pentru extinderea numărului de membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU, inclusiv cu India, pentru a adapta acest organism la noile condiţii ale unei lumi multipolare. Ea a declarat acest lucru joi, vorbind la un miting electoral la Avignon.

„Dacă voi fi aleasă, voi propune includerea Indiei ca membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU şi, de asemenea, voi propune includerea în Consiliul de Securitate al ONU a unei ţări africane, în special, a celei care deţine preşedinţia Uniunii Africane”, a spus Le Pen, adresându-se participanţilor la miting. Potrivit acesteia, Senegal este perfect pentru acest rol.

Candidata la preşedinţie şi-a exprimat opinia că o astfel de reformă a Consiliului de Securitate al ONU „ar corespunde condiţiilor lumii multipolare moderne şi ar întări stabilitatea în lume”.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale a avut loc în Franţa pe 10 aprilie. La cursa electorală au participat 12 candidaţi. După procesarea a 100% din buletinele de vot, preşedintele în exerciţiu Emmanuel Macron a primit 27,84%, Le Pen - 23,15%. Ei vor lua parte la al doilea tur de scrutin, care va avea loc pe 24 aprilie.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite