Lavrov, mesagerul lui Kim Jong-un: ministrul rus i-a transmis lui Tillerson că regimul de la Phenian vrea să discute direct cu SUA. Răspunsul americanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serghei Lavrov FOTO Arhivă
Serghei Lavrov FOTO Arhivă

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov l-a informat pe omologul său american Rex Tillerson că regimul comunist de la Phenian este dispus că discute direct cu administraţia Trump situaţia tensionată dintre ele.

Lavrov l-a informat pe Tillerson asupra acestui aspect în cadrul întrevederii lor de la Viena.

Secretarul de Stat american nu i-a dat un răspuns pe loc, transmite The Guardian, citat de news.ro.

Ulterior, Departamentul de Stat a subliniat că negocierile directe pot începe dacă Phenianul demonstrează că este dispus să renunţe la arsenalul său nuclear .

Lavrov a transmis acest mesaj în ziua în care un oficial important al ONU, Jeffrey Feltman, s-a întâlnit cu ministrul de Externe nord-coreean, Ri Yong-ho, la Phenian. Feltman este un fost diplomat american, dar Departamentul de Stat a precizat că nu a fost trimis în Coreea de Nord cu un mesaj din partea Washingtonului.

„Ştim că statul nord-coreean doreşte să vorbească cu SUA pentru a obţine garanţii pentru securitatea sa. Suntem dispuşi să susţinem acest lucru şi să luăm parte la negocieri pentru a facilita procesul“, a declarat Lavrov la la Viena, conform agenţiei de presă Interfax.

„Colegii noştri americani, inclusiv Rex Tillerson, sunt la curent cu aceste informaţii“, a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite