Kremlinul impune un “plan la hectar” pentru Putin la alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinţia rusă impune administraţiilor locale să facă în aşa fel încât partidul premierului Putin să obţină 65% la alegerile legislative din decembrie. "Incompetenţii" vor fi concediaţi. Putin şi Medvedev se pregătesc de următoarea rocadă la vârf după alegerile de anul viitor: putin redevine preşedinte, Medvedev rămâne premier.

Kremlinul a ordonat administraţiilor regionale să facă în aşa fel încât partidul "Rusia Unită" al lui Vladimir Putin să obţină măcar 65% din voturi la alegerile legislative din decembrie, relatează AFP. Acest scor ar însemna puţin mai mult decât ce a obţinut partidul în urmă cu patru ani (64,3%). Informaţia preluată de AFP a apărut iniţial în cotidianul Vedemosti, care citează surse anonime, apropiate Kremlinului, dar şi surse din administraţiile regionale. Doi responsabili din cadrul primăriei Moscovei, de pildă, au dezvăluit ziarului că au primit ordinul "să garanteze Rusiei Unite rezultatul de 65%", în caz contrar urmând să îşi piardă locul de muncă.
Or, potrivit ultimului sondaj realizat de centrul independent Levada în septembrie, cota de popularitate a "Rusiei Unite" este de 57%.

De la vorbe la fapte
În teritoriu, aceeaşi situaţie. Ba mai mult, unii vor "să depăşească planul la hectar". În Başkortostan (Ural), noul preşedinte de consiliu, Rustem Kamitov, a convocat la începutul lui octombrie o reuniune pentru a cere administraţiilor municipale să garanteze Rusiei Unite chiar 83%, a indicat o sursă apropiată de Kamitov. Acelaşi Kamitov l-a concediat pe şeful consiliului din oraşul Uceali , unde Rusia Unită a obţinut un rezultat slab la ultimele alegeri municipale.
Informaţiile au fost dezminţite de partid, dar Kremlinul nu a făcut deocamdată niciun comentariu.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite