Kim Jong-un cere extinderea arsenalului nuclear al Coreei de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim Jong-un
Kim Jong-un

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a cerut o extindere în putere şi în dimensiune a arsenalului nuclear al ţării sale, a informat, miercuri, presa de stat, la o săptămână după ce un test nuclear efectuat de Coreea de Nord a atras condamnări din partea vecinilor săi şi a SUA, relatează Reuters online.

„Kim a făcut apel la consolidarea atât la nivel calitativ cât şi la nivel cantitativ a forţei nucleare, capabile să efectueze atacuri nucleare asupra Statelor Unite, conduse de imperialişti oricând şi oriunde... dacă acestea încalcă suveranitatea DPRK (n.r. Republicii Populare Democrate Coreene) şi dacă lansează provocări“, a anunţat agenţia oficială de stat, KCNA.

Agenţia a mai comunicat că preşedintele Coreei de Nord „a fixat în continuare sarcinile importante care trebuie îndeplinite în scopul consolidării forţei nucleare“ şi că acesta a solicitat „detonarea unei bombe cu hidrogen mai puternice în viitor“.

Kim a vorbit la o ceremonie dedicată premierii savanţilor şi a altor persoane care s-au aflat în spatele testului nuclear de săptămâna trecută.

În luna aprilie, Wall Street Journal a anunţat că experţii chinezi în energie nucleară au emis avertismente asupra faptului că statul nord-coreean ar putea avea 20 de focoase nucleare şi capacitatea de a produce suficient uraniu de calitate militară pentru a-şi dubla arsenalul până în 2016.

Coreea de Nord a efectuat săptămâna trecută cel de-al patrulea test nuclear, deşi Statele Unite şi experţii internaţionali se îndoiesc că regimul de la Phenian a testat vreo bombă cu hidrogen, întrucât explozia sa a fost aproape la fel de puternică precum aceea generată de un test cu bombă atomică, efectuat în 2013.

Marţi, Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a votat aproape în unanimitate pentru adoptarea legii care ar extinde sancţiunile asupra programului nuclear al Coreei de Nord.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite