Kim Jong-un alertează armata să se pregătească pentru un „ conflict iminent cu SUA”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim Jong-un, în timpul unei inspecţii în cadrul armatei nord-coreene. FOTO Reuters
Kim Jong-un, în timpul unei inspecţii în cadrul armatei nord-coreene. FOTO Reuters

Liderul suprem al Coreei de Nord, Kim Jong-un, a ordonat sâmbătă armatei să se pregătească pentru „un conflict iminent cu Statele Unite ale Americii”, potrivit presei locale. Informaţiile trasnmise de mass-media sunt susţinute de imaginile din satelit, care indică efectuarea pregătirilor pentru un nou test nuclear al Phenianului.

Ordinul liderului nord-coreean a fost făcut în urma declaraţiilor preşedintelui american Barack Obama, făcute în Coreea de Sud în cadrul unei vizite oficiale care a durat două zile. Liderul american a avertizat că Statele Unite nu vor ezita să folosească puterea armatei americane pentru a-şi proteja aliaţii, făcând referire la ameninţările belicoase lansate de Phenian către SeuL, şi că vor aplica sancţiuni suplimentare în cazul în care a reloc un nou test nuclear.

Kim Jon-un, liderul suprem al ţării şi comandantul armatei formate din 1,2 milioane de militari, inspectează adesea starea în care se află forţele armatei, oferind sfaturi şi indicaţii. Însă vineri a mustrat soldaţii pentru felul lor nepăsător de a efectua o serie de exerciţii militare.

„Iubitul nostru lider Kim Jong-un a declarat că nimic nu etse mai important acum decât pregătirea pentru luptă, în faţa unui conflict iminent cu Statele Unite”, a transmis agenţia de ştiri KCNA. Mass-media locale au avertizat populaţia de mai multe ori că ţara este pe punctul de a intra în răzsboi, informaţiile dovedindu-se ulteriror a fi exagerate şi neadevărate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite