Franţa refuză să dezvăluie Coreei de Nord secretele fabricării brânzei Emmental, preferata liderului Kim Jong-un

0
0

Pentru a-şi satisface dorinţele, conducătorul nord-coreean Kim Jong-un este pregătit să plătească orice preţ. Aşa încât liderul suprem a decis să trimită în Franţa, la un centru de instruire în industria lactatelor, o echipă de nord-coreeni pentru a învăţa să producă felul lui preferat, brânza Emmental, al cărei gust l-a deprins în timpul studenţiei sale în Elveţia.

Pasiunea lui Kim Jong-un pentru brânza Emmental, de origine elveţiană, este atât de mare încât a ordonat fabricilor din Coreea de Nord să producă acelaşi tip de brânză. Însă după numeroase încercări, lucrătorii nord-coreeni nu au reuşit să satisfacă gusturile liderului lor suprem, potrivit publicaţiei franceze „Le Courrier International”.

Kim Jong-un a decis să obţină puţin din spiritul galez al francezilor şi şi-a exprimat intenţia de a trimite trei experţi nord-coreeni în industria alimentară la Şcoala Naţională în Industria Produselor Lactate din oraşul Besançon.

Din păcate pentru liderul nord-coreean, cunoscut în toată lumea pentru tendinţele sale dictatoriale, cei trei experţi desemnaţi de Phenian au fost respinşi de reprezentanţii Şcolii franceze de la Besançon.

.„Este adevărat că am fost contactaţi de ambasada Coreei de Nord de la Paris. Ne-a cerut să-i primit pe nord-coreeni, însă, din păcate, nu am avut posibilitatea de a-i ajuta. Reprezentăm o şcoală mică, dar foarte bună şi cu locuri limitate. Nu i-am putut primi pe nord-coreeni”, a explicat Veronique Drouet, directoarea institutului, citataă de „Le Courrier International”. 

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri