Kim Jong-un a participat la înmormântarea lui Hyon Chol-hae, cel care ar fi jucat un rol cheie în pregătirea lui ca următorul lider al ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Dictatorul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a participat la înmormântarea unui înalt oficial al regimului, a informat luni presa de stat, în timp ce ţara se luptă cu creşterea numărului de cazuri de „febră”, aşa cum este numit virusul SARS-COV-2.

Agenţia oficială coreeană de ştiri a relatat că Kim Jong-un a participat duminică la înmormântarea lui Hyon Chol-hae, un mareşal al Armatei Populare Coreene, care ar fi jucat un rol cheie în pregătirea sa ca următorul lider al ţării, înainte ca tatăl lui Kim, Kim Jong-il, să moară în 2011.

Fotografiile presei de stat l-au arătat pe Kim Jong-un fără nască de protecţie, purtând sicriul lui Hyon împreună cu alţi bărbaţi care aveau masca, potrivit The Guardian. 

De asemenea, sute de cetăţeni au venit pentru a-şi  exprima condoleanţele înainte ca sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Hyon să fie dus la cimitir.

„Numele lui Hyon Chol-hae va fi  amintit mereu  împreună cu numele î lui Kim Jong-il”, a declarat preşedintele Coreei de Nord, notează presa de stat. 

De la începutul acestei luni, Coreea de Nord a declarat doar câţi oameni au febră zilnic şi a identificat doar câteva dintre cazuri ca fiind Covid-19. Presa  de stat a declarat luni că 2,8 milioane de oameni s-au îmbolnăvit din cauza unei febre neidentificate, iar 68 dintre ei au murit de la sfârşitul lunii aprilie. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite