Kim Jong-un a avertizat nord-coreenii că virusul poate fi luat şi din ninsoare. Restricţiile anti-COVID vor fi intensificate în iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
kim

Nord-coreenii au fost avertizaţi şi îndemnaţi să rămână precauţi în această iarnă şi să respecte restricţiile, deoarece virusul SARS-CoV-2 s-ar putea transmite şi prin ninsoare. Kim Jong-un a transmis că măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului vor fi intensificate în următoarea perioadă.

Avertismentul liderului nord-coreean vine în contextul în care Phenianul a cerut joi consolidarea noilor măsuri anti-COVID pentru sezonul de iarnă.

Ziarul Rodong Sinmun a îndemant cetăţenii să rămână vigilenţi în lupta cu virusul din această iarnă şi a transmis că trebuie să se ferească de locurile aglomerate, dacă se dovedeşte că boala poate fi transmisă şi prin ninsoare. 

Presa locală a descris aceste noile măsuri anti-COVID anunţate de Kim Jong-un ca fiind doar un „proiect politic important” menit să arate dacă dezvolatrea economică se va face în primul an din planul cincinal al economiei Nordicilor, scrie Daily Star.

La cel de-al optulea congres al partidului din ianuarie, Kim Jong-un a dezvăluit o nouă schemă care se centrează pe autonomie în mijlocul controalelor vamale stricte împotriva virusului.

Liderul nord-coreean a cerut în septembrie ca ţara şi graniţele ei să rămână închise pentru a preveni focarele de infecţie cu SARS-COV2, deşi Coreea de Nord trece printr-o criză economică şi alimentară.

În aceeaşi perioadă, liderul a refuzat trei milioane de doze de vaccin chinezesc oferite prin intermediul COVAX, programul ONU de distribuie a vaccinurilor anti-Covid spre ţările sărace, notează The Guardian. Acesta a spus că preferă să lupte cu pandemia de COVID-19 într-un stil propriu.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite