Kenya: identitatea teroriştilor de la centrul comercial din Nairobi a fost dezvăluită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul comercial a fost atacat în weekend, la o oră de vârf. FOTO: Reuters
Centrul comercial a fost atacat în weekend, la o oră de vârf. FOTO: Reuters

Un purtător de cuvânt al armatei din Kenya a dezvăluit sâmbătă numele atacatorilor care au fost implicaţi în atentatul terorist de la centrul comercial WestGate din Nairobi, în urma căruia au fost ucişi cu brutalitate cel puţin 67 de oameni.

Maiorul Emmanuel Chirchir a declarat că atacatorii au fost  Abu Baara al-Sudani, Omar Nabhan, Khattab al-Kene şi Umayr, nume care au fost vehiculate prima dată la o televiziune locală din Kenya. „Confirm că acestea sunt numele teroriştilor”, a spus Chirchir.

Identitatea bărbaţilor a fost descoperită după ce imaginile surprinse de camerele de supraveghere au fost analizate de specialişti. filmările au arătat că violenţele au fost declanşate de patru oameni, iar nu 10-15 aşa cum spus iniţial autorităţile guvernamentale.

După ce mall-ul a fost sechestrat de atacatori, pe 21 septembrie, gruparea somaleză Al-Shabab şi-a asumat responsabilitatea pentru atac. Teroriştii au  dezvăluit că operaţiunea este o răzbunare faţă de intervenţia Kenyei în Somalia, în 2011.

Deocamdată, nu se cunosc detalii suplimentare despre identitatea agresorilor, ucişi la finalul celor patru zile de sechestru.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite