Julian Assange a conceput doi copii cu avocata sa, în sediul Ambasadei Ecuadorului. Fondatorul Wikileaks vrea să se căsătorească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Julian Assange şi avocata Stella Morris FOTO Wikileaks
Julian Assange şi avocata Stella Morris FOTO Wikileaks

Fondatorul WikiLeaks are doi copiii cu una dintre avocatele sale din perioada în care s-a refugiat în Ambasada Ecuadorului la Londra, în 2010, a dezvăluit aceasta într-un interviu acordat Mail on Sunday, relatează AFP.

Australianul, a cărui extrădare Statele Unite o cer pentru a-l judeca de spionaj, este tatăl a doi băieţi în vârstă de doi ani şi de un an, concepuţi cu Stella Morris,în vârstă de 37 de ani, avocata sa de origine sud-africană.

Tabloidul duminical britanic a publicat pe site fotografii cu Assange împreună cu fiii săi şi un interviu cu Stella Morris care povesteşte că s-a „îndrăgostit” de Julian Assange în urmă cu cinci ani şi că cuplul vrea să se căsătorească.

Avocata a dezvăluit existenţa copiilor - Gabriel şi Max -, pentru că „se teme că viaţa lui Assange este în pericol dacă rămâne la (închisoarea) Belmarsh” din Londra, o închisoare de maximă securitate în care este încarcerat în prezent, din cauza pandemiei noului coronavirus.

Justiţia britanică a refuzat la sfârşitul lui martie să-l elibereze sub control judiciar pe Julian Assange, în vârstă de 48 de ani, care se teme că poate contracta noul coronavirus şi care apreciază că există „motive serioase să creadă” că ar putea să nu se prezinte la viitoare convocări.

WikiLeaks a anunţat pe Twitter că partenera lui Julian Assange, „mamă a doi copii, îndeamnă Guvernul Regatului Unit să îl elibereze, dar şi pe ceilalţi deţinuţi fragili, având în vedere că #coronavirusul face ravagii în închisori.

Julian Assange şi avocata sa au intrat într-o relaţie în 2015, iar primul băiat a fost conceput în anul următor.

Australianul a asistat la naşterea, la Londra, a celor doi copii, printr-o legătură video şi a putut să-l vadă pe fiul său mai mare - Gabriel - în sediul amabsadei în care copilul a fost adus pe ascuns.

Cei doi copii sunt cetăţeni britanici, potrivit Mail on Sunday, şi şi-au vizitat tată şi la închisoare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite