Jihadiştii din Statul Islamic au executat 150 de femei în oraşul irakian Fallujah şi le-au aruncat în gropi comune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu numai bărbaţii au căzut victime în masă jihadiştilor din Statul Islamic
Nu numai bărbaţii au căzut victime în masă jihadiştilor din Statul Islamic

Ministerul irakian al Drepturilor omului a anunţat că gruparea teroristă Statul Islamic (SI) a executat 150 de femei, dintre care unele gravide, pentru că au refuzat să se căsătorească cu luptători ai grupului terorist, informează agenţia turcă  Anadolu.

„Cel puţin 150 de femei, inclusiv însărcinate, au fost executate în Fallujah de un islamist cunoscut sub numele de Abu al-Libi Anas, după ce au refuzat mariaje cu jihadişti“, se arată într-un comunicat al ministerului irakian. După ce au fost ucise, femeile au fost aruncate în gropi comune din jurul oraşului Fallujah din provincia irakiană Anbar Al.

„Numeroase familii au fost forţate să părăsească provincia de la nord de oraşul Al-Wafa după ce sute de locuitori au primit ameninţări cu moartea“, relatează Anadolu. Ministerul irakian a adăugat că mulţi copii au murit în deşert, după ce au părăsit oraşul.

Statul Islamic a executat-o în public şi pe activista pentru drepturile femeilor, Samira Salih Al-Nuaimi, în oraşul irakian Mosul, după ce a criticat grupul terorist pe pagina sa de Facebook.
 

Gruparea jihadistă atacă în mod regulat şi salbatic, copii şi femei, în special cele ale minorităţii Yezidi, atât ăn Irak cât şi în Siria.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite