Japonia şi-a înfiinţat prima brigadă de infanterie marină de după cel de-Al Doilea Război Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţele japoneze de autoapărare şi-au prezentat, la sfârşitul săptămânii trecute, noua brigadă de infanterie marină, ce are ca scop creşterea capacităţii militare a Japoniei de a asigura securitatea insulelor sale îndepăratate, în special în Marea Chinei de Est.

Potrivit CNN, brigada specială amfibie ARDB a efectuat sâmbătă primul său exerciţiu militar, care s-a desfăşurat în apropiere de insula Kyushu. 

Aproape 1.500 de membri ai unităţii, care are în total 2.100 de militari, au participat la manevre, scenariul exerciţiului constând în recâştigarea controlului asupra unei insule japoneze invadate de o armată inamică.

Inaugurarea unităţii, prima de acest tip de după cel de-Al Doilea Război Mondial, are loc în contextul în care Japonia şi China au o veche dispută teritorială cu privire la un arhipeleag din Marea Chinei de Est, cunoscut ca Diaoyu la Beijing, respectiv Senkaku la Tokyo.

Beijingul a reacţionat imediat. Într-un editorial publicat sâmbătă, tabloidul „Global Times“, deţinut de statul chinez, a afirmat că Asia trebuie să fie atentă la „relansarea militarismului“ Japoniei. 

„Unii se întreabă dacă guvernul japonez ar putea avea în vedere folosirea salvgardării integrităţii teritoriale ca scuză pentru relansarea militarismului, (acţiune) în faţa căreia ţările din regiune trebuie să fie în alertă ridicată“, se arăta în respectivul editorial.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite