Jair Bolsonaro, amendă 4,3 milioane de dolari după ce Curtea Electorală Supremă i-a respins contestația

0
0

Cererea Partidului Liberal condus de președintele Jair Bolsonaro, de a fi revizuit rezultatul alegerilor prezidențiale din Brazilia, a fost respinsă definitiv.

Lula va putea prelua mandatul de la Bolsonaro FOTO: EPA-EFE
Lula va putea prelua mandatul de la Bolsonaro FOTO: EPA-EFE

PL nu a prezentat nicio dovadă în sprijinul afirmaţiei că au avut loc fraude electorale, a declarat preşedintele curţii, Alexandre de Moraes.

El a amendat reclamanţii cu 23 de milioane de reali (circa 4,3 milioane de dolari) pentru încercarea rău-intenţionată şi iresponsabilă de a declanşa o bătălie juridică, transmite Agerpres.

Bolsonaro, preşedintele de dreapta în exerciţiu, a obţinut 49,1% din voturi în turul al doilea al alegerilor, pe 30 octombrie. Adversarul său de stânga, Luiz Inacio Lula da Silva, a întrunit 50,9% din sufragii şi urmează să preia mandatul de preşedinte la 1 ianuarie 2023.

Actualul şef al statului nu şi-a recunoscut explicit înfrângerea, însă vicepreşedintele Hamilton Mourao a făcut acest gest la câteva zile după balotaj şi a declarat că nu crede că alegerile au fost afectate de fraude.

PL s-a adresat marţi Curţii Electorale Supreme, cerând invalidarea unor voturi pe baza afirmaţiei că aparatele de vot electronic produse după 2020 nu au numere de serie, deci nu pot fi alocate fără echivoc. Moraes a apreciat că cererea este ridicolă şi ilegală.

Bolsonaro şi-a exprimat îndoielile despre sistemul electoral încă dinainte de votare şi a indicat că este posibil să nu recunoască rezultatul alegerilor.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite