Italia: Un nou scandal legat de familia Bossi. Beizadeaua Bossi ducea o viaţă de miliardar pe banii partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvăluirile despre afacerile necurate ale Ligii Nordului (extrema dreaptă italiană), legate de Mafia italiană, au dus deja la demisia liderului partidului, Umberto Bossi în urmă cu câteva zile. Ieri, o nouă lovitură a venit pentru familia fostului aliat de la guvernare al lui Silvio Berlusconi.

Fiul lui Umberto Bossi, Renzo Bossi a demisionat din consiliul regional al Lombardiei. Demisia era aşteptată chiar şi de simpatizanţii cei mai înfocaţi ai partidului: Renzo devenise simbolul nepotismului în partidul de extremă-dreapta, scrie "Le Point". În vârstă de 23 de ani, tânărul devenise ţinta glumelor pentru că a picat de două ori examenele de bacalaureat. Nici a treia oară nu se ştie exact cum le-a trecut. Renzo nu a fost niciodată cunoscut pentru cunoştinţe prea "aprofundate".

Rămâne de pomină o înregistrare video, în care Renzo susţine că australienii sunt locuitorii Canadei.
Nici măcar tatăl său, Umberto Bossi, nu trăgea vreo speranţă în privinţa odraslei sale. Când un jurnalist l-a întrebat dacă fiul său va moşteni funcţia în partid, liderul i-a răspuns că nu se aşteaptă la asta. Totuşi, nu a rezistat tentaţiei de a răspunde ambiţiilor fiului, aşa că i-a aranjat o funcţie în teritoriu.

O viaţă de miliardar

Pentru a reuşi să-l facă ales la 21 de ani pe lista de politicieni din regiunea lombardă, Umberto Bossi nu a ezizat să rescrie în ultima secundă lista candidaturilor. Şi-a atras furia membrilor partidului din regiune. După ce s-a văzut ales, Renzo Bossi nu şi-a mai încăput în piele. Deşi avea un salariu de 12.000 de euro pe lună, tot a băgat mâna în cuferele partidului pentru a-şi permite o viaţă de miliardar. Maşini de lux, 11 gărzi de corp pentru a proteja o viaţă pe care nu o ameninţa nimeni, vilă cu piscină - sunt doar câteva dintre privilegii. Cum experienţa bacului nu fusese uitată, prinţişorul a dat munţi de bani şi pentru a-şi cumpăra tot felul de diplome. Una dintre ele a fost emisă de o universitate-fantomă din Marea Britanie.

"De fiecare dată când Renzo avea nevoie de bani pentru cheltuieli personale, treceam pe la sediul Ligii şi luam câte 1.000 de euro", spune Alessandro Marmello, şoferul beizadelei. Acesta mai spune că s-a plâns trezorierului partidului, pentru că îi era teamă să nu fie el însuşi acuzat.

O familie de rechini

Dar Renzo nu era singurul din familie care considera banii partidului drept propria feudă. Mama sa, Manuela, este acuzată şi ea că a făcut nevăzuţi cel puţin 880.000 de euro din banii Ligii Nordului. Nu s-au lăsat mai prejos nici fratele lui Renzo, Ricardo şi nici măcar asistenta medicală personală a lui Umberto Bossi, Rosy Mauro. Rămâne de demonstrat dacă Umberto Bossi ştia ce se petrece de fapt. Mulţi simpatizanţi ai partidului preferă să considere acuzaţiile drept zvonuri răutăcioase şi să-l susţină pe Umberto Bossi până-n pânzele albe.

Laţul se strânge însă zilnic tot mai mult în jurul charismaticului lider. Nadia Dagrada, secretara Ligii, a mărturisit anchetatorilor că Umberto Bossi a venit de multe ori cu sume mari de bani lichizi la trezorierul partidului, fără a mai trece aceşti bani prin contabilitate. Ea a precizat totuşi că aceste manevre s-au înmulţit după 2004, când Umberto Bossi a suferit un accident cerebral. Dezvăluirile lasă astfel imaginea unui om slăbit, incapabil să reziste atacului "rechinilor" din propria familie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite