Israelul simulează un atac devastator asupra Iranului: sute de avioane sunt implicate. În ce constă exerciţiul militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă / EPA-EFE
FOTO Arhivă / EPA-EFE

Sute de avioane ale Forţelor Aeriene Israeliene, inclusiv avioane de luptă şi realimentare, au decolat miercuri dimineaţa de la diferite baze din Israel pentru a simula nimicirea ţintelor aflate la mare depărtare de graniţele Israelului.

Exerciţiul Chariots of Fire al Forţelor de Apărare Israeliene, care se întinde pe o perioadă de o lună, a implicat decolarea mai multor avioane de luptă, de transport şi de realimentare de la mai multe baze din Israel către Cipru.

Israelul şi-a crescut semnificativ nivelul de pregătire militară şi a luat măsuri pe parcursul anului trecut pentru a pune la cale o opţiune militară serioasă împotriva instalaţiilor nucleare ale Iranului.

Forţele de Apărare Israeliene, care plănuiesc serios mai multe opţiuni militare împotriva Iranului în cazul în care discuţiile nucleare dintre Occident şi Republica Islamică eşuează, efectuează cel mai mare exerciţiu din istoria sa cu mii de soldaţi şi rezervişti.

În ce constă exerciţiul

Trupele se antrenează pe diferite tipuri de teren, inclusiv în natură, zone urbane, rurale şi zone muntoase de mare altitudine de pe insulă, care vor acţiona ca un substitut pentru luptele intense împotriva Hezbollah din Liban.

Exerciţiul „constituie o componentă importantă în menţinerea pregătirii Forţelor de Apărare pentru o varietate de scenarii operaţionale”, a spus armata.

Ministrul Apărării Benny Gantz şi şeful de stat major al Forţelor de Apărare Aviv Kochavi au vizitat împreună Cipru miercuri în cadrul exerciţiului numit „Dincolo de orizont”.

În timpul vizitei, Gantz s-a întâlnit cu şeful cipriot al Gărzii Naţionale, locotenentul general Demokritos Zervakis şi a ţinut o evaluare situaţională şi discuţii cu ofiţeri superiori ai Forţelor de Apărare Israeliene, inclusiv comandantul Diviziei 98 Brigadieri, ofiţerul Winter, scrie Jerusalem Post.

Mulţumindu-le ciprioţilor, Gantz a spus că exerciţiul a ilustrat „profunzimea alianţei strategice” dintre cele două ţări.

„Vorbim despre vârful unuia dintre cele mai mari şi mai răspândite exerciţii făcute vreodată de-a lungul anilor”, a spus Gantz.

Dar, a avertizat el, „Forţele de Apărare Israeliene vor riposta aspru faţă de oricine ameninţă cetăţenii statului Israel”.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite