Israelul eliberează un nou grup de prizonieri palestinieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un prizonier palestinian îşi revede rudele după ani de închisoare. FOTO: AP
Un prizonier palestinian îşi revede rudele după ani de închisoare. FOTO: AP

Guvernul israelian a aprobat duminică eliberarea a altor 26 de prizonieri palestinieni, acţiune realizată ca parte a acordului mediat de Statele Unite pentru reluarea negocierilor de pace.

Aceştia reprezintă deţinuţii din a două rundă de persoane eliberate din închisoare, după cei din august.

O declaraţie realizată de biroul de presă al prim-ministrului izraelian a declarat că toţii deţinuţi care urmează să fie eliberaţi au fost închişi pentru acte de violenţă comise înainte de Acordurilor de Oslo din 1993.

Reprezentanţii israelieni şi palestinieni au început discuţiile directe în luna august, la Ierusalim, după o perioadă de trei ani

Israelul a fost de acord să elibereze un total de 104 de prizonieri care aveau de executat pedepse pe termen lung, în acest fiind persoane care au petrecut între 19 şi 28 de ani în spatele gratiilor.

Numele deţinuţilor care vor fi eliberaţi vor fi făcute publice pe site-ul Serviciului Penitenciarelor din Israel duminică. Autorităţile susţin că eliberarea va avea loc după aproximativ aproape 48 de ore de la publicarea listei, timp în care israelienii vor avea posibilitatea de a înainta contestaţii privind decizia luată de autorităţile din Israel.

Primul grup de 26 de prizonieri palestinieni eliberaţi anterior de autorităţile de la Tel-Aviv au fost preluate de un autobuz pe 4 august şi duse la un punct de control în Cisiordania de unde au fost preluaţi de rude şi prieteni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite