Israelul autorizează rechemarea de rezervişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cabinetul de securitate israelian a autorizat miercuri searã rechemarea unor rezervişti, în urma eliminării şefului militar al Hamas, Ahmad Jaabari, într-un raid aerian în Gaza.

"S-a decis în unanimitate sã se autorizeze, la nevoie şi cu aprobarea ministrului apãrãrii, mobilizarea unor unitãţi de rezervişti", se subliniazã într-un comunicat dupã o reuniune a cabinetului de securitate.

Convocãri au fost adresate unor rezervişti, dar aceastã rechemare nu este o mobilizare generalã, a precizat un purtãtor de cuvânt al armatei pentru AFP.

De asemenea, cabinetul de securitate le-a ordonat armatei şi forţelor de securitate "sã îşi continue operaţiunea puternicã vizând infrastructurile teroriste ce opereazã în Fâşia Gaza împotriva populaţiei civile din Israel, pentru a permite o viaţã normalã locuitorilor statului Israel", potrivit comunicatului.

Ahmad Jaabari, şeful operaţiunilor militare ale Hamas, a fost ucis miercuri dupã-amiazã în Gaza de un raid al armatei israeliene care a lansat o operaţiune împotriva grupurilor armate din teritoriul palestinian.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite