Israelul a testat primul robot echipat cu un pistol  VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robotul Dogo
Robotul Dogo

Compania israeliană General Robotics şi-a prezentat robotul mobil Dogo, înarmat cu un pistol Glock 26, calibru de 9mm. Potrivit lui Defense News, aceasta este prima maşină compactă din lume echipată cu propriile sale arme. Robotul cântăreşte doar 12 kg şi are o vizibilitate de 360 de grade.

Vizibilitate la 360 de grade, pregătire ireproşabilă, ţintă perfectă şi un pistol Glock îndreptat mereu asupra inamicului – acestea sunt atuurile lui Dogo, un robot militar creat de firma israeliană General Robotics.

Dogo nu cântăreşte mai mult de 12 kg, poate să se infiltreze în clădiri ocupate de inamici de unul singur sau în grup, iar pistolul Glock incorporat în armura sa este întotdeauna cu siguranţa trasă, scrie Defense News.

Robotul militar a fost creat special pentru operaţiunile antitero şi este si primul robot tactic înarmat de dimensiunile sale. „Rudele” lui Dogo sunt fie unităţi mici neînarmate, fie super-maşini ucigaşe de 250 de kilograme care poartă rachete.

Dogo poartă în schimb un pistol Glock integrat în carcasă, care poate fi acţionat de către operatorul uman prin intermediul telecomenzii.

De asemenea, camerele sale video transmit către soldaţi imagini din toate unghiurile, permiţând astfel identificarea ţintelor cu lejeritate.

„Niciun alt robot de pe piaţă nu este creat organic să atace inamicul”, susţine Shahar Gal, vicepreşedintele companiei General Robotics.

Dogo vine echipat până şi cu difuzoare şi poate fi folosit în negocieri pentru eliberarea ostaticilor.

Însă, roboţelul de 12 kg nu este un mesager al păcii. Poate trage nu mai puţin de 14 încărcătoare din pistolul său.

Alimentat cu baterii, Dogo poate intui cel mai bun traseu de parcurs, simţind scările din calea sa, îşi poate curăţa drumul de diverse obstacole şi evoluează fără zgomot în momentul în care pătrunde într-o cameră cu terorişti.

Robotul este dotat cu şase camere video pentru orientare şi alte două camere special pentru a ochi ţintele.

Pentru început, robotul va intra în dotarea unităţii antitero a poliţiei şi a forţelor speciale ale armatei israeliene. 

  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite