Israelul a testat cu succes primul său sistemul de apărare antiaeriană bazat pe laser VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistemul antiaerian Iron Beam FOTO captură video
Sistemul antiaerian Iron Beam FOTO captură video

Un sistem de apărare aeriană bazat pe laser de mare putere a trecut în premieră testele în privinţa capacităţii de a intercepta drone, rachete şi alte ameninţări aeriene, a declarat joi Ministerul Apărării al Israelului, relatează Reuters.

Israelul a accelerat lansarea interceptorului bazat pe laser, ca parte a planurilor de adoptare a unei astfel de tehnologii, prin care să fie reduse costurile ridicate suportate în prezent de doborârea rachetelor.

„Laserul schimbă jocul datorită sistemului său uşor de operat şi avantajelor economice semnificative”, a declarat generalul de brigadă Yaniv Rotem de la Direcţia de Cercetare şi Dezvoltare pentru Apărare a ministerului.

„Planul nostru este să staţionăm mai multe transmiţătoare laser de-a lungul graniţelor Israelului în următorul deceniu”, a spus el.

Sistemul laser a fost capabil să intercepteze drone, mortare, rachete şi rachete antitanc în mai multe scenarii, a spus ministerul. Interceptorii folosesc lasere pentru a supraîncălzi dronele  sau tipurile de rachete preferate de gherilele susţinute de Iran.

Laserul de mare putere ar fi o completare a actualelor sistemelor de apărare antiaeriană ale Israelului cu rază lungă şi scurtă de acţiune care lansează rachete interceptoare care costă de la zeci de mii de dolari până la milioane de dolari fiecare.

Odată operaţional, Israelul intenţionează să desfăşoare interceptoarele cu laser iniţial în sud, unde oraşele sunt bombardate în mod regulat de Hamas şi alte grupări militante din Gaza.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite