Iranul moare încet din cauza virusului HIV. Numărul persoanelor seropozitive a crescut de nouă ori în zece ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Televiziunea de stat iraniană a transmis recent că numărul cazurilor de persoane infectate cu virusul HIV din ţară a explodat în ultimii zece ani, fiind un motiv de îngrijorare pentru comunitatea internaţională.

Postul de televiziune naţional l-a citat pe ministrul Sănătăţii Hassa Ghzaizadeh spunând că numărul pacienţilor depistaţi pozitiv cu virusul HIV a crescut de nouă ori în ultimii zece ani.

Raportul folosit de autorităţile iraniene demonstrează că numărul oficial al persoanelor infectate cu virusul HIV atinge aproape 27.000 de cazuri, deşi unele studii paralele sugerează existenţa a 100.000 de cazuri în Iran.

Potrivit raportului citat de Ghzaizadeh, o treime din cei 27.000 a contactat virusul în urma relaţiilor sexuale neprotejate, iar restul din cauza folosirii seringilor infectate.

Discuţiile publice despre virusul ce cauzează SIDA sunt considerate un tabu în societatea islamică  iraniană, marcată de un conservatorism profund. Însă autorităţile au intensificat în ultimii ani campaniile de conştientizare şi de educaţie sexuală, scrie cotidianul britanic „The Huffington Post”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite