Iranul execută un presupus agent al Mossad, despre care susţine că ar avea legătură cu atacul de la o fabrică de muniţii

0
Publicat:

Iranul a executat duminică un presupus agent al serviciului de informaţii externe israelian Mossad, despre care a spus că ar avea legătură cu atacul de la o fabrică de muniţii anul trecut.

Drapel Iran
Drapel Iran

Mai multe detalii, inclusiv identitatea persoanei, nu au fost făcute publice, scrie Agerpres.

La sfârşitul lunii ianuarie 2023, o fabrică de muniţii a Ministerului Apărării din apropierea metropolei iraniene Isfahan a fost atacată cu mai multe drone.

La momentul respectiv, Iranul a declarat că Israelul se află în spatele atacului. The Wall Street Journal a relatat, de asemenea, că Israelul ar fi în spatele atacurilor, citând "persoane familiare cu operaţiunea".

Patru kurzi au fost executaţi în legătură cu atacul din ianuarie 2023.

Organizaţia pentru drepturile omului Hengaw, cu sediul în Norvegia, a acuzat Teheranul de a nu le fi asigurat un proces echitabil, spunând că mărturisirile bărbaţilor au fost smulse sub tortură.

Activişti pentru drepturile omului au denunţat practica continuă a Iranului de a practica pedeapsa cu moartea de zeci de ani.

Deşi nu există cifre oficiale cu privire la numărul de execuţii, potrivit organizaţiei Hengaw, anul trecut au fost executate 829 de persoane în Iran, notează dpa.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite