Iranul efectuează exerciții militare antiaeriene cu drone în urma conflictului cu Pakistanul

0
Publicat:

Iranul a anunțat astăzi că a desfășurat cu succes un exercițiu de apărare antiaeriană, folosind drone special concepute pentru a intercepta posibile ținte ostile. Manevrele au avut loc într-o regiune care se întinde de-a lungul coastei de sud-vest până în sud-est, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Iranul folosește drone pentru apărarea antiaeriană
Iranul folosește drone pentru apărarea antiaeriană FOTO Irna

Forţele iraniene au utilizat pentru prima dată, în exerciţiile de joi şi vineri, o nouă metodă de apărare antiaeriană; ţintele au fost interceptate de drone, a declarat un purtător de cuvânt al armatei, citat de postul de stat Press TV. Manevrele au avut loc din Abadan, în provincia Khuzestan de lângă Golful Persic, până la Chabahar, în provincia Sistan şi Balucistan de lângă Golful Oman, cu frontiere cu Pakistanul şi Afganistanul.

Conform Press TV, au participat forţe terestre, aeriene, navale şi aerospaţiale, precum şi marina militară a Corpului Gardienilor Revoluţiei, potrivit Agerpres.

Reuters remarcă situaţia tensionată din regiune, după ce Pakistanul a lansat joi lovituri aeriene pe teritoriul iranian, împotriva unor militanţi separatişti, ca represalii la un atac din partea Iranului, care a lovit marţi bazele unei grupări de partea pakistaneză a frontierei.

Schimbul de lovituri între cele două ţări a fost cel mai remarcabil din ultimii ani, provocând îngrijorare privind extinderea instabilităţii în Orientul Mijlociu, unde Israelul este în război cu gruparea islamistă Hamas încă din octombrie anul trecut, apreciază agenţia citată. Istoricul relaţiilor dintre Iran şi Pakistan este marcat de turbulenţe, dar după evenimentele de săptămâna aceasta ambele părţi şi-au exprimat dorinţa de a reduce tensiunile.

Iranul a atacat recent şi obiective din Siria, afirmând că aparţineau Statului Islamic, şi din Irak, unde susţine că a lovit un centru de spionaj israelian. Miliţii aliate cu Teheranul din întreaga regiune au lansat atacuri împotriva unor ţinte israeliene şi americane, din solidaritate cu palestinienii din Fâşia Gaza.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite