Iran: Elicopterul lui Raisi a luat foc după ce s-a ciocnit de un munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elicopterul lui Raisi a luat foc abia după o coliziune cu un munte, arată un raport al Statului Major al Forțelor Armate Iraniene.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Corpul elicopterului prăbușit, care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi, nu prezintă semne de deteriorare provenind de la proiectile, se precizează într-o declarație a centrului de relații publice al Statului Major al Forțelor Armate ale Republicii Islamice.

Nu au existat urme ale impactului gloanțelor sau mijloacelor similare asupra corpului elicopterului prăbușit”, citează postul de televiziune IRIB din textul comunicatului.

Statul Major a publicat rezultatele preliminare ale anchetei cu privire la accidentul aviatic în care a murit Raisi, dar informațiile despre absența impactului gloanțelor asupra caroseriei elicopterului „pot fi afirmate cu încredere”.

Potrivit departamentului, elicopterul lui Raisi a luat foc abia după ce s-a ciocnit cu un munte. Pilotul acestuia a reușit să contacteze echipajul celorlalte două elicoptere. 

Statul Major iranian a concluzionat, de asemenea, că schimbul de serviciu de la turnul de control al traficului aerian „nu a dezvăluit niciun aspect suspect într-o conversație cu echipajul elicopterului”. Se observă că „cu aproximativ un minut și jumătate înainte de accident, elicopterul se deplasa pe traseul planificat și nu s-a abătut de la calea de zbor specificată”.

Căutarea elicopterului prăbușit a durat toată noaptea din cauza ceții, frigului și a terenului dificil. Un UAV iranian a găsit locul prăbușirii, a precizat Statul Major al Forțelor Armate ale Republicii Islamice. 

Pe 20 mai, șeful Statului Major General al Forțelor Armate iraniene, generalul locotenent Mohammad Bagheri, a dispus crearea unei comisii care să investigheze cauzele accidentului aviatic în care au murit Raisi, ministrul de externe Hossein Amir Abdollahian și anturajul acestora. Comisia a examinat în detaliu locul prăbușirii elicopterului. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite