Irak: Atac sinucigaş la o înmormântare soldat cu 15 morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un atac sinuciga; cu bombă a cauzat moartea a 15 persoane, rănind alte 26 ce participau la o înmormântare
Un atac sinuciga; cu bombă a cauzat moartea a 15 persoane, rănind alte 26 ce participau la o înmormântare

Un kamikaze a explodat o bombă la o înmormântare ţinută în nordul capitalei irakiene, omorând cel puţin 15 persoane, a anunţat un oficial guvernamental.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din Irak, Saad Maan a declarat pentru „Associated Press“ că atacatorul s-a aruncat în aer în interiorul unui cort în care se ţinea o înmormântare, chiar în afara principalului oraş sunnit Taji, la aproape 22 de kilometri nord de Bagdad.

Pe lângă cei 15 morţi, alţi 26 de participanţi au fost răniţi în atac. Înmormântarea era a tatălui a doi membri din miliţia sunnită proguvernamentală, cunoscută sub numele de Sahwa. 

Miliţiile Sahwa au început să se formeze după începerea luptelor dintre secte, în 2006, şi s-au aliat cu trupele americane împotriva grupării teroriste Al Qaeda din Irak, precursoarea grupării Stat Islamic. Guvernul a preluat aceste miliţii, integrând unii membrii în forţele de securitate. 

Irakul speră să revitalizeze miliţiile Sahwa pentru a putea lupta mai eficient împotriva Statului Islamic, care exploatează nemulţumirea sunniţilor faţă de guvernul majoritar şiit. Gruparea extremistă a ocupat mare parte din nordul şi vestul Irakului şi controlează şi teritorii mari din ţara învecinată, Siria.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite